­

phone

desktop

tekstbanner

Daniëlle Stoutjesdijk

Zaterdag 13 oktober 2018 is het zover. Dan organiseren wij de 1e dag van de instructeur. Een dag waar jij als instructeur kennis op kan doen uit diverse workshops en lezingen. De opgedane kennis is toepasbaar op jouw trainingsveld. Denk aan de hoog risico hond op jouw veld, dierenartstraining, gehoorzaamheid/obedience,  opvoeden versus trainen maar ook jacht, geurdetectie en de nieuwste inzichten van socialisatie van puppen.  
Daarnaast is er voldoende gelegenheid om te netwerken met je collega-instructeurs tijdens de pauzes en de barbecue.

Sinds 15 juli stellen we wekelijks een workshop- of lezing-gever aan jullie voor.

 • Locatie is Dogcentre in Kerkwijk.
 • Accreditatiepunten zijn aangevraagd
 • Inschrijven kan vanaf 1 september.
 1. Danielle Stoutjesdijk
 2. Majori Meijer
 3. Ingrid Maassen
 4. Wendy Las van Bennekom
 5. Racella Hazelaar
 6. Christel Holtrop
 7. Lisette van de Wetering
 8. Marcel Nijland


Danielle Stoutjesdijk is gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut, eigenaar van Dogs 4 Joy en docent bij O&O. Ze is fulltime met honden bezig: als instructeur en gedragstherapeut. In haar binnenlocatie geeft ze naast groepslessen en gedragstherapie ook veel privélessen. Verder verzorgt ze lezingen, workshops en seminars over gedrag en leerprincipes bij honden, of over FCI Obedience, balans & coördinatie en allerlei hiermee samenhangende thema’s.
Met haar twee Border Collies loopt FCI Obedience-wedtsr9ijden in de top (klasse 3). Afgelopen 2 jaar nam ze als lid van het Nederlandse team deelgenomen aan het Wereldkampioenschap FCI Obedience met haar oudste Border Collie.
Op 13 oktober kun je Daniëlle tijdens de workshops FCI Obedience. Er zijn zowel workshops voor beginnende als gevorderde FCI Obedience-combinaties.
Tijdens de ‘beginnersworkshop’ maak je kennis met diverse basisoefeningen van het programma en ga je aan de slag met de oefening volgen. Je krijgt adviezen en tips op maat voor jou en je hond.
Neem je deel aan de workshop voor gevorderden? Dan mag je aangeven aan welke oefeningen uit het FCI Obedience-programma je wilt werken!


Majori Meijer is kynologisch gedragstherapeut (2012) en kynologisch instructeur sinds 2003. Zij werkt 21 jaar in asielen en heeft meer dan 10 jaar fulltime ervaring met het trainen van honden en oplossen en verbeteren van probleemgedrag. Zij is opgeleid bij DogVision, aangesloten bij de NVGH en geaccrediteerd door Certipet.

MajoriDierenopvang Amsterdam (DOA) is het grootste en op-één-na oudste asiel van Nederland. Per jaar komen er zo’n 2000 honden, katten en konijnen terecht. Het lot van al deze dieren ligt in handen van 35 vaste mensen en ruim 230 vrijwilligers. Daarnaast vind je bij DOA behalve een asiel ook een dagopvang voor honden en een pension voor zowel honden, katten als konijnen. Ook voor gedragstraining of een workshop kun je bij DOA terecht. En last but not least bieden ze fysio- en hydrotherapie aan en kun je gebruik maken van de trimsalons. Met de inkomsten uit pension, dagopvang, workshops etc. is DOA nóg beter in staat om de verzorging en training van haar Buitenbeentjes te betalen. En daardoor komt ook voor hen een gelukkige toekomst dichterbij.

Majori geeft de volgende lezing:
OPVOEDEN VERSUS TRAINEN
In de huidige samenleving is er veel discussie op dit moment over honden. Honden moeten zich maar aanpassen en zij moeten veel. Vaak horen wij mensen vertellen dat zij hun hond geen kunstjes willen leren en daarom niet naar een hondenschool gaan. Hun honden moeten zich alleen maar gedragen. De vraag kan dus gesteld worden: wat is belangrijker: training of opvoeding? Of zijn beide even belangrijk?


Ingrid Maassen stelt zich voor met de workshop Detectie.
Ik ben eigenaar van “Werken met je hond” en gediplomeerd gedragstherapeut voor honden. Ik vind het een eer om jullie tijdens de dag van de instructeur kennis te laten maken met het detectiewerk.
Naast gedragstherapeut ben ik ook actief in het speur- en zoekwerk. Lena (links op de foto) is een door de overheid gediplomeerde reddingshond en dus officieel inzetbaar. Tot april 2014 was ik actief als woordvoerster bij een groot verzekeringsbedrijf. Ik kreeg de kans om voor mijzelf te beginnen en van mijn hobby mijn werk te maken. Dus besloot ik om mijn baan op te zeggen en mijzelf volledig te richten op het begeleiden van baasjes met hun honden met gedragsproblemen en het geven van speur- en zoektrainingen.
De afgelopen jaren heb ik mij met name verdiept in het detectiewerk en het speuren en heb hiervoor ook diverse honden in opleiding gehad. Deze zijn nu succesvol geplaatst in onder andere Amerika en Engeland. Daarnaast ben ik nu druk bezig om samen met Kess (rechts op de foto - Duitse Herder) inzetbaar te worden.
Tijdens de workshop ga je met je hond aan de slag met de eerste stappen van het detectiezoeken. De hond gaat met behulp van de zogenaamde geurbussen leren gestructureerd te zoeken en te verwijzen. Daarnaast krijgen de deelnemers tips om thuis ook aan de slag te gaan met deze discipline.
Ik kijk er naar uit om collega’s net zo enthousiast te krijgen over het detectiewerk als ik nu ben.
 


Wendy Las van Bennekom heeft naast het voorzitterschap van O&O ook nog een stokpaardje………

'Zware Jongens & Pittige Meiden'
Enige tijd geleden ben ik een onderzoek gestart naar de begeleiding van de groep honden, die tegenwoordig als hoogrisicohonden wordt omschreven. What’s in a name, zou je kunnen denken. Toch viel deze term bij mij meteen al niet fijn. Waarom zouden al deze honden een groot risico vormen en andere rassen niet? Ook de vele eigenaren die ik benaderd heb, hadden moeite met deze omschrijving. Reden genoeg om een andere titel te geven van de honden die wij allen zo lief hebben: Zware Jongens & Pittige Meiden. Dit, zonder voorbij te gaan aan de eigenschappen die ze hebben. Maar dan meer met een knipoog. Inmiddels is dit ook de naam van de bijscholing geworden en geef ik lezingen in het land onder deze titel. Wat is er gebeurd en waar willen we heen? Ik ben aan dit project begonnen, omdat ik merkte dat er op heel veel hondenscholen een gebrek aan kennis is over dit type honden. Hiernaast kwam er vanuit de politiek een voorstel voor een verplichte cursus voor eigenaren. Al snel werd dit project veel groter dan verwacht. Zitting nemen in een werkgroep die advies uitbrengt aan de staatssecretaris, het oprichten van een commissie verantwoord houderschap en lezingen geven door heel Nederland over dit onderwerp. Ik doe het graag. Deze groep honden gaat mij bijzonder aan het hart. Te vaak onbegrepen, te vaak overmatig hard getraind, te vaak om verkeerde redenen aangeschaft en te vaak in een verdomhoekje. Zo zonde, als je weet hoe geweldig ze kunnen zijn in de handen van een vaardig eigenaar! Op de dag van de instructeur zal ik gedeeltelijk een stuk uit de theorie behandelen. Daarnaast zal ik in het praktijkgedeelte wat praktische vaardigheden doornemen die we in onze praktijkopleiding met hoogrisicohonden hebben opgenomen.


Ik ben Racella Hazelaar, bekend van mijn passievolle bedrijf Canine Education. Sinds jaar en dag train en begeleid ik honden en hun eigenaren bij de meest uiteenlopende hulpvragen.
Ooit ben ik gegrepen door de vele honden die angstig zijn bij de dierenarts, en zelf een hond te hebben die overgevoelig is op haar lichaam is mijn passie voor dierenartstraining ontstaan. Ik ben gespecialiseerd in zeer precieze en stapsgewijze trainingen, waarbij het welzijn van de hond altijd voorop staat. Eigenaren leren dat het einddoel juist een beperking is in deze training, enkel tijd en geduld in het proces leiden tot succes. In mijn lezing met video’s en verhalen uit de praktijk laat ik jullie een kijkje nemen in de keuken van dierenartstraining.

 


 

Christel Holtrop heeft zich al vijftien jaar gespecialiseerd in het trainen van honden met de clicker en zet deze trainingswijze al negen jaar in haar jachttraining voort. Haar eigen (jacht)honden zijn volledig clicker getraind. Sinds enkele jaren geeft Christel clicker jachttrainingen en -workshops. Zij doet met haar honden actief mee met wedstrijden en heeft ervaring in de praktijkjacht opgedaan.
Kernwoorden in haar manier van trainen zijn spelgericht trainen en werken vanuit connectie met je hond.

Lisette van de Wetering is sinds 11 jaar besmet met een passie voor trainen. Haar eigen honden traint ze in jacht, obedience en fun/hoopers. Daarbij maakt Lisette graag gebruik van hulpmiddelen zoals target, platform en uiteraard de clicker. Lisette geeft sinds enkele jaren jachttraining en zij neemt zelf met haar hond deel aan wedstrijden en jachtproeven.
Ervoor zorgen dat je hond gemotiveerd blijft en graag met je wil samen werken zijn de uitgangspunten van haar trainingen.
 

 


Workshop Kennismaking met de clicker binnen de jachttraining
Instructeurs: Christel Holtrop en Lisette van de Wetering

Inhoud workshop:
Introductie
Korte uitleg van gebruik van de clicker
Gebruik van targets en platforms voor verschillende oefeningen
Omgang met verleidingen
Onderwerpen: modelappart, steadiness, dirigeerwerk, volgwerk, positiewerk en stopfluit


Lisette


Christel

 


Als laatste in de rij van 7 stellen we Marcel voor.

Marcel Nijland, van Canine Kynologisch Advies, is in het dagelijks leven full time hondentrainer en dierfysiotherapeut.
Zoals veel mensen die van dieren hun beroep gemaakt hebben is hij vanaf zijn vroege jeugd met dieren bezig. Al ruim veertig jaar zijn dat voornamelijk honden, eigen honden, honden van de buren, allerlei honden. In al die jaren cursussen, opleidingen en symposia gevolgd en heeft hij zich uitgebreid bezig gehouden met het trainen van honden voor verschillende disciplines, zoals behendigheid, G&G, flyball, speuren, hulphonden, reddingshonden, politiehonden en lawinehonden.
De combinatie van theoretische achtergrond en uitgebreide praktijk ervaring hebben geleid tot een aantal boeken zoals ´Hondse Hoogstandjes´ en ´Groeistuipen en Mijlpalen´. Daarnaast schreef hij ook verschillende vernieuwende artikelen, waarvan een aantal gaan over de fysieke ontwikkeling en training van pups.
 

Lezing socialiseren en trainen van pups
Dit is een lezing die zelfs ervaren trainers nieuwe inzichten biedt. Over het trainen van pups is veel gezegd en geschreven. En toch blijkt het steeds weer moeilijk om pups helemaal vrij door deze periode heen te helpen. In deze lezing wordt uitgelegd hoe je het gewenste gedrag voor de korte en langere termijn juist conditioneert en wat de invloed is van bepaalde keuzes tijdens de socialisatiefase op het latere gedrag van de hond. In deze workshop wordt een zeer effectief trainingsprogramma aangeboden dat voor erg veel pups en jonge honden een uitstekend resultaat op kan leveren.
Het uitgangspunt is het zich ontwikkelende zenuwstelsel van de pup. Door de training en de omgeving af te stemmen op deze ontwikkeling zijn er bijzondere resultaten te boeken. We gaan kijken hoe training en socialisatie elkaar kunnen versterken en hoe dit wordt afgestemd op deze ontwikkelingsstappen.
Dit zal nieuwe inzichten geven en is zeker ook bestemd voor instructeurs en ervaren hondenliefhebbers.
De lezing zal stof tot nadenken geven en stelt nadrukkelijk enkele algemeen aanvaarde opvattingen ter discussie.
 


Modules (onze bestsellers!)

Ken je hond

Gedrag en leerprincipes
Zonder complete instructeursopleiding toch meer weten van honden en hun gedrag (voorheen module A)
Lees meer

 

Module b

Didactiek en gezondheid
 een theoretisch fundament om verantwoord en eigentijds les te geven aan cursisten en hun honden
Lees meer

 

Module c

Kynologisch instructeur
 Vervolg op modules a en b - Voldoe aan de landelijke eisen met deze opleiding
Lees meer

 

­

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en je wordt als eerste op de hoogte gehouden van activiteiten, lezingen, acties, onderzoeksresultaten etc!

 

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­