­

phone

desktop

Hoogrisicohonen

 

Zware jongens en pittige meiden
Bijscholing instructie hoog-risicohonden

Er is de laatste tijd veel te doen over de zogenoemde ‘hoog-risicohonden’ (HRH’s). O&O houdt zich hier ook al een tijd mee bezig, maar dan met een positieve insteek: maatschappelijk verantwoord hondenhouderschap en een prettig hondenleven. De afgelopen 1 ½ jaar bogen wij ons, samen met mensen die deze rassen als geen ander kennen, daarom over het project ‘Zware jongens en Pittige meiden’.
De uitkomsten van anderhalf jaar onderzoek in nauwe samenwerking met rasverenigingen, ervaren eigenaren, fokkers en asielmedewerkers, zijn van groot belang voor hondeninstructeurs. Daarom deelt O&O de opgedane kennis graag met gediplomeerd kynologisch instructeurs tijdens een bijscholingsdag.

Doel van de bijscholing

Op veel hondenscholen ontbreekt het aan de benodigde specifieke kennis over dit soort hondenrassen. Mensen met hoog-risicohonden zie je relatief weinig op hondenscholen, waardoor je er ook weinig ervaring mee kunt opdoen. Dat heeft weer tot gevolg dat eigenaren van HRH-honden zich vaak onvoldoende gekend voelen.
Tijdens deze eerste bijscholingsdag willen we deze cirkel doorbreken en kynologisch instructeurs toerusten om begripvol en verantwoord les te geven aan mensen met HRH-honden.

Inhoud bijscholing
Centrale thema’s tijdens de bijscholingsdag zijn:

  • hoe begeleiden we eigenaren van hoog-risicohonden naar verantwoord eigenaarschap?
  • wat zijn de do’s & dont’s in de begeleiding van deze honden?

Dit alles zonder de nuance uit het oog te verliezen. Het zijn en blijven uiteindelijk gewoon honden met zowel hun lieve kanten als met hun streken.

Door wie?
De bijscholing wordt verzorgd door 2 mensen die al lange tijd nauw betrokken zijn bij het project Zware Jongens en Pittige Meiden: Wendy Las van Bennekom en Peter Martens. Naast hun kennis over gedrag, beschikken beiden ook over enorm veel ervaring met en kennis over HRH-honden.

Cursusduur en -prijs, accreditatie

De theorie bijscholingsdag kost € 90,-
De praktijk bijscholingsdag kost € 120,-
Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
Accreditatiepunten zijn toegekend.

Wijze van betalen
Betalingen binnen Nederland geschieden bij voorkeur via een eenmalige machtiging aan O&O op het inschrijfformulier. Indien op een andere wijze dan via machtiging wordt betaald, worden de kosten vermeerderd met 3,50 euro.

Cursusdatum
Momenteel is er geen Module FCI Obedience gepland. Zodra hier data voor bekend zijn zullen deze op de website bekend worden gemaakt.
Zie hiervoor het online inschrijfformulier.
Cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur.

Cursuslocatie
Zie hiervoor het online inschrijfformulier.


 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­