­

phone

desktop

tekstbanner

Hond en konijn


Raak weer helemaal up-to-date rond het onderwerp (vroeg)socialisatie!


Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt!
Je kunt je alleen nog op de wachtlijst laten plaatsen. via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vermeld bij je aanmelding je lidnummer!


Zondag 25 november schotelen we je weer een interessante najaarslezing voor! Chantal Kapteijn praat ons dan helemaal bij over (vroeg)socialisatie. Moeder-pupbinding, maternale zorg en socialisatie zijn essentiële onderdelen in de ontwikkeling van een pup die zijn gedrag en de eventuele ontwikkeling van gedragsproblemen later in het leven bepalen.

 

In deze interactieve lezing beschouwen we de wetenschappelijke literatuur over socialisatie en gaan we in op de rol van puppycursussen en hondenscholen bij het socialiseren van pups. Met behulp van een praktijkopdracht zullen we actief zoeken naar manieren waarop je de puppycursus binnen de hondenschool zo goed mogelijk kunt inrichten, zodat de pups optimaal voorbereid zijn op de rest van hun leven.

 


Chantal Kapteijn zal ons de 25ste meenemen in deze interessante materie. Chantal is gedragsbioloog (Universiteit Utrecht), gedragstherapeut (Dogvision) en trainer (O&O). Zij heeft zich tijdens haar studie aan de Universiteit van Utrecht gespecialiseerd in het gedrag van honden en paarden. Naast haar werkzaamheden als gedragstherapeut binnen haar bedrijf Ondeugende Viervoeters, werkt ze als gedragsbioloog voor de Faculteit Diergeneeskunde.

Als altijd is de lezing voor leden van O&O gratis. Niet-leden kunnen de lezing bijwonen voor maar € 10,-. Wanneer zij zich tegelijkertijd aanmelden als lid, krijgen zij de € 5,- administratiekosten cadeau.

Datum & tijd: zondag 25 november 2018. De algemene ledenvergadering start om 13.00 uur. Aansluitend is de lezing.
Locatie: Hotel Schimmel, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg
Inschrijven: Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt. Je kunt je alleen nog op de wachtlijst laten plaatsen. via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld bij je aanmelding je lidnummer!
Niet-leden: je inschrijving telt pas mee nadat je het verschuldigde bedrag hebt overgemaakt naar IBAN: NL94 INGB 0005 2762 92 o.v.v: lezing najaars-ALV.
 

Schrijf op tijd in; vol = vol.
Accreditatiepunten (CKI, SPPD en NVGH) zijn in aanvraag.

Modules (onze bestsellers!)

Ken je hond

Gedrag en leerprincipes
Zonder complete instructeursopleiding toch meer weten van honden en hun gedrag (voorheen module A)
Lees meer

 

Module b

Didactiek en gezondheid
 een theoretisch fundament om verantwoord en eigentijds les te geven aan cursisten en hun honden
Lees meer

 

Module c

Kynologisch instructeur
 Vervolg op modules a en b - Voldoe aan de landelijke eisen met deze opleiding
Lees meer

 

­

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en je wordt als eerste op de hoogte gehouden van activiteiten, lezingen, acties, onderzoeksresultaten etc!

 

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­