­

logo O&O

logo O&O

Nieuwe O&O-module

HR-hond op jouw hondenschool (onderdeel VIP-traject)

Je bent er helemaal klaar voor: je hebt je ongelooflijk goed verdiept in de mogelijke problematiek die een hoog-risicohond met zich kan meebrengen in de maatschappij. Je kunt de lichaamstaal van de honden tot in detail lezen en weet dat je direct moet ingrijpen wanneer – of nog beter: vóórdat - de opwinding, emotie of stress oploopt.

Voorbereiding: check!

Maar zijn de omstandigheden op jouw hondenschool ook volledig ingesteld op het lesgeven aan zogenoemde hoog-risicohonden? Daarover ga je je intensief buigen tijdens deze eendaagse theoretische O&O-module ‘HR-hond op jouw hondenschool’.

Deze module volg je zonder hond.

Alle kennis die je tot nu toe hebt verzameld in jouw instructeurscarrière vertaal je nu naar de praktijk van jouw hondenschool. Denk hierbij aan het doen van een intake, veiligheid en de materialen en ruimte die je nodig hebt. Maar ook: wat wil je de honden via de eigenaren vooral wél aanleren en wat vooral niet? Hoe ziet een goed lesplan eruit? Welke (management)oefeningen zijn onmisbaar en hoe bevorder je het welzijn met oefeningen in jouw les? En wat te doen als je ziet dat de verwachtingen van de eigenaar niet haalbaar zijn of als de eigenaar niet inziet dat er ongewenste en misschien zelfs gevaarlijke situaties ontstaan? Last but not least: wie schakel je in als het (jou) niet lukt?

Het komt allemaal aan de orde tijdens HR-hond op jouw hondenschool. Aan het einde van de dag heb je ook nog eens een goed beeld van hoe je een lesprogramma opzet.

Doelgroepen

  • Instructeurs die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van HR-honden op de hondenschool.
  • Volg je de opleiding KI VIP? Deze 1-daagse module is onderdeel van de opleiding tot KI VIP.

Onderdeel kynologisch instructeur VIP
Deze module is onderdeel van de opleiding tot kynologisch instructeur VIP (veiligheid, interventie & preventie). Sinds 2021 leidt een combinatie van nascholingen door erkende opleidingsinstituten op tot de aanvullende titel voor kynologisch instructeur VIP. De kynologisch instructeur die deze opleiding volgt, is gespecialiseerd in preventie en begeleiding van honden met een verhoogd risico op bijtincidenten. Kynologisch instructeurs benoemd door de Raad van Beheer zullen vermeld worden met deze aanvullende kwalificatie bij het voltooien van alle nascholingen binnen deze opleiding.

Lees hier meer over kynologisch instructeur VIP (veiligheid, interventie & preventie): https://www.houdenvanhonden.nl/opleidingen-en-trainingen/kynologisch-instructeur/overzicht-opleiding-kynologisch-instructeur-vipkynologisch-instructeur-vip/

Docenten: Anita Kiers en Silvie van Gansewinkel
Datum: 23 november 2024
Locatie: Woudenberg
Kosten: € 120,- voor O&O-leden en € 130,- voor niet-leden (inclusief lesmateriaal, bewijs van deelname, koffie, thee en lunch)
CKI: A 30

Cursusdata
De cursusdata vind je hier
 
Aanmelden

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

Opleiding Kynologisch Instructeur erkend door:

erkenningen RvB en SPPD

­