­

logo O&O

logo O&O

Doel van module B - Train de hond

Dit is een echte trainingsmodule die bestaat uit één dag theorie en twee praktijkdagen. Deze module kijkt met een heel brede blik naar training en hondensport en is leuk en nuttig voor iedereen. Ook voor mensen die geen ambitie hebben om les te geven maar wel leuk met hun eigen hond aan de slag willen. En ongetwijfeld tot opluchting van velen: aan het einde van deze module is er geen examen.

Wanneer je in het bezit bent van het certificaat van module A - Ken de hond, het bewijs van deelname van module B - Train de hond én de certificaten van module C - Train de mens, dan voldoe je in ruime mate aan de eindtermen die door de Raad van Beheer zijn gesteld aan de titel ‘kynologisch instructeur’ en ontvang je het bijbehorende diploma.

Inhoud module B – Train de hond

  • trainen, trainen, trainen…
    In trainingsland zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Wat werkt voor de ene mens-hondcombinatie, werkt misschien juist helemaal niet voor een ander stel. Welke methode je ook gebruikt: deze moet altijd veilig en prettig zijn voor mens én hond! Tijdens module B - Train de hond ga je oefenen met een breed arsenaal aan methoden om de hond een bepaald gedrag aan te leren. 
  • veiligheid
    Elementen die van invloed zijn op de veiligheid tijdens het omgaan met (groepen) honden en hun geleiders.
  • opvoedings- en trainingsmaterialen
    Welke veelgebruikte trainingsmaterialen zijn er in omloop, hoe ‘werken’ ze en wat is hierbij verantwoord?

Voor wie?

Module B - Train de hond richt zich op iedereen die meer wil weten over het trainen van en met honden. Hoewel we al met een schuin oog kijken naar de eisen die aan de kynologisch instructeur worden gesteld, is deze module zeker ook leuk en interessant voor mensen die zich op een andere tak van hondensport richten of die gewoon lekker met hun eigen hond bezig willen zijn. Het is wel een noodzakelijke voorwaarde dat je ook module A - Ken de hond hebt gevolgd. Het bewijs van deelname van module B - Train de hond is daarnaast ook verplicht als je kynologisch instructeur wilt worden.

Inschrijven

Je kunt je alleen voor deze module inschrijven, als jij persoonlijk lid bent van O&O én als je het certificaat behaald hebt van module A - Ken de hond.
Inschrijven doe je via "Mijn O&O" (Activiteiten). Na de inschrijving ontvang je een bevestiging via e-mail. Niet ontvangen? Kijk dan eerst in je spambox.
Je kunt je voor een volgeboekte cursus op de reservelijst laten plaatsen door je aan te melden voor de betreffende cursus. Hiervoor betaal je niets.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cursusduur

3 dagen

Cursusdata

De cursusdata vind je hier

 

Prijs module B - Train de hond

Deze 3-daagse module kost € 375,-. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en je bewijs van deelname.

 

Wijze van betalen

Bij de inschrijving word je na het inschrijfformulier te hebben ingevuld en op “Verder” te hebben geklikt, automatisch doorgestuurd naar een samenvatting van jouw inschrijving en kies daar jouw betaalwijze: iDEAL (NL) of SOFORT (D) of Bancontact (B). Klik daarna op Afronden. Zo word je doorgeleid naar het afronden van jouw betaling. Nadat de betaling gelukt is sta je ingeschreven als deelnemer aan module B – Train de hond.

Bij plaatsing op de wachtlijst volgt de facturering en betaling pas als er daadwerkelijk een plek voor je vrijkomt.

Afsluiting module B - Train de hond

Module B - Train de hond heeft geen examen.
Je krijgt na afloop een certificaat van deelname.
Deelnemers die doorwillen naar module C - Train de mens, krijgen een persoonlijk advies over wat ze eventueel nog kunnen doen om uiteindelijk goed beslagen ten ijs aan de start van module C te verschijnen.

Aanbevolen literatuur

Clickertraining. De vier geheimen van supertraining! Morten Egtvedt & Cecilie Køste
Uitgever: DogAction, Eindhoven ISBN: 978-90-814568-1-4

Waar wij voor staan

Duim omhoog
Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering.

 

Praktijkoefening zit
Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen.

 

Diverse handen
Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen.

 

hondenneus
Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Vergrootglas
Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Schakels
43 jaar ervaring!
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd. O&O is een door het CKI (RvB) en SPPD geaccrediteerd opleidingsinstituut.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

Opleiding Kynologisch Instructeur erkend door:

erkenningen RvB en SPPD

­