­

logo O&O

logo O&O

Hondenkoppen


Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen.
Staat het antwoord op je vraag er niet tussen neem dan contact op met het cursusbureau


Het is heel moeilijk om een specifiek antwoord op deze vraag te geven. Gemiddeld kunnen mensen de informatie van 5 bladzijden tekst per uur in zich opnemen. Zaken als niveau van denken, eerder opgedane kennis, thuissituatie, werkstress, etc. hebben allemaal invloed op de snelheid van leren.
Hier vind je per cursus informatie over de inhoud van de cursusmap, verplichte literatuur en huiswerkopdrachten.
Wellicht kun je zo zelf een inschatting maken wat dit voor jou betekent in studie-/voorbereidingstijd.

Als je een door O&O-gecertificeerde instructeur wilt worden heb je diploma's van de modules A - Ken de hond, Module B - Train de hond en Module C - Train de mens nodig. Voorheen waren dit de cursussen algemene vorming en omgang hond.

Jouw lidnummer tref je aan boven jouw naam op het verzend-etiket van LosVast.
Of ga naar  Mijn O&O , kies: Mijn gegevens/Algemeen; jouw lidnummer staat onder je naam.

Voor meer informatie lees je het stukje annuleren van onze voorwaarden .

Op deze website vind je een overzicht van de cursusdata .

Voor een cursist is dat 18 jaar. De hond die je meeneemt naar de Modules B - Train de hond en Module C - Train de mens moet minimaal 9 maanden zijn en volledig ge nt / een actuele titerbepaling hebben. Het trainingsniveau van de hond is niet van belang.

De cursusdata vind je in het overzicht van de cursusdata .

Ja, dat kan.
Via dit formulier kun je je interesse in specifieke modules aangeven. Doordat je hierbij ook je postcode vermeldt, hebben wij de mogelijkheid om cursussen zo dicht mogelijk bij de aanmelders te organiseren, of op een voor de deelnemers zo centraal mogelijkgelegen plek.
Wanneer we aan de slag gaan met het plannen van een nieuwe module, ontvangen mensen op de wachtlijst automatisch een e-mail met de melding dat de inschrijvingen (binnenkort) van start gaan. Jij bent hiervan dan als een van de eersten op de hoogte en hebt dus voorrang bij (tijdige) inschrijving. Als je je op dat moment niet inschrijft, heb je de vrijheid om jezelf opnieuw op de wachtlijst te zetten voor de volgende planning.

Helaas geven de modules die je bij een andere opleider hebt gevolgd geen vrijstelling; de opbouw van de modules is namelijk niet vergelijkbaar.

Dat is zeker een aanrader! Het is niet verplicht maar onze ervaring is dat je slagingskans enorm toeneemt als je een goede stageplek hebt.

Helaas is het bij onze opleiding op dit moment niet mogelijk om dit budget te gebruiken.

Als je gebruik maakt van de (iDeal-)betaallink zoals we je die toesturen zie je deze gegevens:
(Een voorbeeld:)
Naam: Opleiding & Ontwikkeling voor mens en hond by Buckaroo
Omschrijving: 3366 X0X0000X13105607 20230XXXX (=het factuurnummer)
IBAN: NL56DEUT0265186420 (=derdengeldrekening)
Kenmerk: 02-01-2023 20:51 X0X0000X
Valutadatum: 02-01-2023

Dit kun je uiterlijk tot 1 december van het lopende verenigingsjaar (= kalenderjaar) doen.
Dit kun je zelf doen in Mijn O&O (Mijn gegevens/Opzeggen lidmaatschap) op die pagina kun je de reden van je opzegging kiezen of zelf beschrijven.
Lukt het niet op deze manier, neem dan contact op met de ledenadministratie.

Graag verwelkomen wij jou als nieuw O&O-lid. Je kunt je hier aanmelden. Als je wilt, kun je je dan ook direct opgeven voor een van onze cursussen. Maar ook als je dit niet doet: alleen al voor ons vakblad LosVast is lid worden de moeite meer dan waard!

Als je lid bent ga je naar Mijn O&O.
Kies in het menu voor "Activiteiten". Hier zie je het overzicht van de geplande activiteiten.
Klik op de naam van de activiteit.

Een dag voor de start van de online les ontvang je een link. Je kunt met deze
link deelnemen aan de les(sen).
Info over Teams: Klik hier
Teams downloaden doe je via deze link

 

De docent moet je nog accepteren als je ingelogd bent. Zorg dat je dan het geluid en beeld aan hebt staan.

Als je de modules vlot na elkaar kan volgen, kun je binnen anderhalf tot 2 jaar de opleiding die leidt tot het diploma kynologisch instructeur volgen (dit is afhankelijk van plaatsingsmogelijkheid en behaalde resultaten in de voorgaande cursussen).

Twee keer per jaar organiseert O&O een interessante lezing voor leden (gratis) en niet-leden (tegen een kleine vergoeding). Aan deze lezingen zitten accreditatiepunten verbonden voor je registratie als KI. Informatie over de lezing plaatsen wij tijdig op de website, Facebook en in onze nieuwsbrief (de nieuwsbrief gaat alleen naar O&O-leden).
Leden kunnen zich voor een lezing inschrijven via Mijn O&O. Inschrijven door niet-leden kan via deze link: https://hondenopvoeding-site.e-captain.nl/activiteiten. Niet-leden zien daar direct wat hun mogelijkheden zijn.
 

 

 

Waar wij voor staan

Duim omhoog
Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering.

 

Praktijkoefening zit
Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen.

 

Diverse handen
Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen.

 

hondenneus
Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Vergrootglas
Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Schakels
43 jaar ervaring!
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd. O&O is een door het CKI (RvB) en SPPD geaccrediteerd opleidingsinstituut.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

Opleiding Kynologisch Instructeur erkend door:

erkenningen RvB en SPPD

­