­

phone

logo O&O

tekstbanner

Vlinder


O&O gaat veranderen!

O&O heeft al sinds 1980 de missie om het leven van honden en hun mensen prettiger te maken door instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding op te leiden volgens hoge maatstaven. Ook in de nabije en verre toekomst wil O&O goede kwaliteit blijven leveren. Dat gaat niet vanzelf. Er is veel tijd, ruimte en menskracht nodig om onze opleidingen up-to-date te houden.

Die tijd, ruimte en menskracht gaan we nu vrijmaken. In 2022 gaan wij met de beschikbare mensen binnen onze vereniging onze opleidingen moderniseren.

Dat betekent dat wij komend jaar:

  • Module A, Ken uw hond, niet gaan geven.
  • Module B alleen aanbieden aan mensen die de afgelopen periode module A gedaan hebben.
  • Module C alleen geven voor de mensen die module A en B in het bezit hebben of dat in 2021 verkrijgen.

Wij begrijpen dat wij de groep mensen die komend voorjaar graag met de opleiding tot kynologisch instructeur wilden beginnen, hiermee teleurstellen. Toch hebben wij er bewust voor gekozen om de kwaliteit en modernisering van onze opleiding voorrang te geven. Wij hopen jullie in de toekomst bij onze volledig vernieuwde opleiding te begroeten. Mocht je van de wachtlijst voor Ken uw hond afgehaald willen worden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hebben er bewust voor gekozen om de mensen die al met onze opleiding gestart zijn, de mogelijkheid te bieden deze af te maken. Wel wordt het rooster voor het voorjaar van 2022 aangepast. Sta je op de wachtlijst voor Module B of C? Dan word je geplaatst op volgorde van aanmelding voor die wachtlijst. Sta je op de wachtlijst en kan je komend voorjaar niet geplaatst worden? Dan krijg je voorrang op de modules die we in het najaar van 2022 plannen.

Wij rekenen op jullie begrip en gaan ondertussen hard werken aan prachtige nieuwe modules die het wachten waard zijn!

 

Bestuur en medewerkers O&O

Modules (onze bestsellers!)

Ken je hond

Gedrag en leerprincipes
Zonder complete instructeursopleiding toch meer weten van honden en hun gedrag (voorheen module A)
Lees meer

 

Module b

Didactiek en gezondheid
 een theoretisch fundament om verantwoord en eigentijds les te geven aan cursisten en hun honden
Lees meer

 

Module c

Kynologisch instructeur
 Vervolg op modules a en b - Voldoe aan de landelijke eisen met deze opleiding
Lees meer

 

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­