­

phone

logo O&O

tekstbanner

verrassing


Hoe gaat het met de vernieuwing van de cursussen van O&O?
Een poosje geleden vertelden wij je dat we het jaar 2022 wilden besteden aan de vernieuwing van de vorm en inhoud van onze opleidingen. We zijn ondertussen lekker op stoom.

De module Ken je hond was nog maar kort geleden helemaal vernieuwd dus die konden we laten zoals hij was. Wel is nu per onderdeel in kaders aangegeven wat je écht moet kennen en welke onderdelen meer informatief van aard zijn.

Module B heeft een flinke make-over gekregen. De onderwerpen didactiek & communicatie en medische kennis zijn eruit gehaald en krijgen vanaf 2023 een plek in module C. Module B is daarmee een echte trainingsmodule geworden die bestaat uit één dag theorie en twee praktijkdagen. Module B kijkt met een heel brede blik naar training en hondensport en is leuk en nuttig voor iedereen. Ook voor mensen die geen ambitie hebben om les te geven maar wel leuk met hun eigen hond aan de slag willen. En ongetwijfeld tot opluchting van velen: aan het einde van B is er geen examen. Deelnemers die doorwillen naar module C krijgen wel een persoonlijk advies over wat ze eventueel nog kunnen doen om uiteindelijk goed beslagen ten ijs aan de start van module C te verschijnen. 

Module C zoomt volledig in op de kynologisch instructeur en is meer dan ooit gericht op de praktijk. We gaan uitgebreid in op hoe je de trainingsvaardigheden van module B in de praktijk toepast bij de opvoeding van pups, pubers, honden afkomstig uit het buitenland en bij gevorderde combinaties. De nadruk ligt nóg meer dan nu op ‘kijken naar de hond’ en ‘werken met de hond die je voor je hebt’. Om en om nemen de cursisten hun hond mee, zodat de hond wel kan meegenieten, maar niet te zwaar belast wordt.

We hebben er zin in om de nieuwe cursussen met jullie te gaan delen! In januari te beginnen met de nieuwe B en daarna gefaseerd met de andere modules. Hou de website vooral in de gaten!

Modules (onze bestsellers!)

Ken je hond

Gedrag en leerprincipes
Zonder complete instructeursopleiding toch meer weten van honden en hun gedrag (voorheen module A)
Lees meer

 

Module b

Didactiek en gezondheid
 een theoretisch fundament om verantwoord en eigentijds les te geven aan cursisten en hun honden
Lees meer

 

Module c

Kynologisch instructeur
 Vervolg op modules a en b - Voldoe aan de landelijke eisen met deze opleiding
Lees meer

 

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­