­

phone

logo O&O

tekstbanner

HRH


Naar aanleiding van de vele vragen die bij ons binnenkomen omtrent de nieuwe wetgeving hoog risicohonden, lijkt het ons zinvol om hier op onze site iets over te zeggen. Er ontstaat op dit moment een wirwar aan informatiestromen, die voor veel onrust zorgen. Vanuit O&O en de werkgroep hoog- risicohonden, kunnen wij het volgende zeggen:

Op dit moment worden de nieuwe bewindspersonen ingewerkt op het dossier ‘hoog-risico hond’. Er is ons nog niet bekend wat dit betekent voor het overheidsbeleid op dit onderwerp en of/hoe er nadere invulling wordt gegeven aan de brief van de toenmalige staatssecretaris Van Dam.
O&O richt haar pijlen momenteel op voorlichting over hoog-risico honden, zoals in de herhaalde bijscholing ‘hoog-risico honden’. Verder moet O&O ook afwachten op de vanuit de overheid bepaalde beleidslijn. Zodra wij hierover betrouwbare informatie hebben, informeren wij jullie via onze site. (We verwachten het eerste nieuws niet voor voorjaar 2018.)

Modules (onze bestsellers!)

Ken je hond

Gedrag en leerprincipes
Zonder complete instructeursopleiding toch meer weten van honden en hun gedrag (voorheen module A)
Lees meer

 

Module b

Didactiek en gezondheid
 een theoretisch fundament om verantwoord en eigentijds les te geven aan cursisten en hun honden
Lees meer

 

Module c

Kynologisch instructeur
 Vervolg op modules a en b - Voldoe aan de landelijke eisen met deze opleiding
Lees meer

 

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­