­

phone

logo O&O

tekstbanner

Speelgoedhond

Een ondoordachte aanschaf van een hond vormt de bron van veel hondenleed. Wanneer iemand een hond koopt zonder zich goed voor te bereiden, ontstaat vaak een cascade aan onvoorziene ellende. Zo kan de hond uit een verkeerd kanaal betrokken worden. Onbedoeld wordt dan malafide hondenhandel gefinancierd. Of de eigenaar kiest voor een type hond dat ‘niet zijn type is’. Tot slot komen veel mensen er ook pas later achter dat ze eigenlijk helemaal geen hond wilden. Dat ze eigenlijk op zoek waren naar een pluche variant daarvan, of in elk geval een ‘druk-op-de-knop-en-hij-doet-wat-ik-wil’-exemplaar.

De gang naar een internetverkoopkanaal of het asiel is vervolgens snel gemaakt. Of de hond kwijnt weg in een situatie of schuur waar uiteindelijk niemand beter van wordt. Dat leed vóór zijn, dat willen een heleboel partijen die zich actief bezighouden met honden. Een digitale pre-aanschaf cursus kan daarbij helpen. De Koninklijke Hondenbescherming heeft hierin, met steun van o.a. O&O, het voortouw genomen. 

 Gesprekken over zo’n cursus worden al geruime tijd gevoerd. Helaas is de overheid nog niet tot een verplichte cursus overgegaan. Daarom heeft de Koninklijke Hondenbescherming het voortouw genomen en, gesteund en geholpen door andere partijen zoals O&O, een eerste stap gezet. Rond dierendag wordt eenhondvoormij.nl gelanceerd. En hoewel er nog videomateriaal en een matchingstool aan wordt toegevoegd, kunnen jullie alvast een kijkje nemen!
 O&O heeft uiteraard graag bijgedragen en hoopt dat deze eerste weg naar mensen die een hond overwegen wordt vervolgd met een gang naar de vereniging en/of hondenschool, zodra de hond in huis is.
 Een van de uitdagingen van eenhondvoormij.nl is zo veel mogelijk mensen bereiken, voordat ze aan een hond beginnen. Hopelijk uiteindelijk ook met en dankzij overheidssteun. Zo lang de minister hierop nog geen toezegging heeft gedaan, kunnen we jullie hulp extra gebruiken. We vragen jullie dan ook te helpen bij het bekendheid geven aan deze nieuwe tool om hondenleed te voorkomen.
Kijk en deel: eenhondvoormij.nl.

Modules (onze bestsellers!)

Ken je hond

Gedrag en leerprincipes
Zonder complete instructeursopleiding toch meer weten van honden en hun gedrag (voorheen module A)
Lees meer

 

Module b

Didactiek en gezondheid
 een theoretisch fundament om verantwoord en eigentijds les te geven aan cursisten en hun honden
Lees meer

 

Module c

Kynologisch instructeur
 Vervolg op modules a en b - Voldoe aan de landelijke eisen met deze opleiding
Lees meer

 

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­