­

phone

logo O&O

Hartelijk welkom bij de e-learning van O&O.

<< Inloggen doe je hiernaast

Je vindt hier verschillende video’s van de diverse CKI-basisoefeningen die in module C/Train de mens aan bod komen. Door het bekijken van deze filmpjes krijg je een goed beeld van hoe de oefeningen er in de praktijk uitzien en hoe het begeleiden van jouw cursist eruit zou kúnnen zien. Ook kun je bij een aantal oefeningen bekijken hoe je je plaatje met een pluche hond zou kunnen demonstreren. Er staat bewust kunnen en geen moeten, jij mag dit doen op een manier die bij jou past, het mag jouw eigen verhaal worden, zolang jouw manier voldoet aan alle eisen van een goede methode.

Je zult zien dat niet alles perfect gaat in deze video’s en dat hoeft ook niet. De cursisten, jij en wij zijn allemaal mensen en maken dus fouten. Daarbij werken we ook nog met het levende wezen hond, wat net zo min een robotje is. Ook zul je zien dat er voor aanvang van het doorpraten van de oefening –terwijl de hond en eigenaar al klaar staan- vaak nog veel verteld wordt door de instructeur, dit is gedaan omwille van de verduidelijking van de video. We zijn benieuwd of jullie ook de stresssignalen van de honden die moeten wachten opmerken.

Wat wij graag zouden zien is dat jij deze oefeningen met jouw eigen hond én jouw pluche hond gaat oefenen. Oefen alsof je hond de oefening nog niet beheerst, dus vanaf het begin en stapje voor stapje. (Kent jouw hond bijvoorbeeld het commando “af” al en hij laat zich direct vallen bij dat woord, dan zou je kunnen oefenen met een ander woord, dat hij nog niet kent, bijvoorbeeld “down”).

Het gaat er om dat jij de oefeningen in stapjes kan hakken en hier bij het aanbieden aan je cursist niet meer over hoeft na te denken. Zodra je de oefeningen “in de vingers” hebt, kun je –ook in deze video’s- verder kijken dan de oefening zelf.

Alleen dán kun jij als instructeur al je aandacht richten op de mens-hond combinatie die jij voor je hebt, wat zij samen laten zien en wat zij van jou nodig hebben om verder te komen.

Wij wensen je veel plezier!

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­