­

phone

logo O&O

Lezing: De neus van de hond
 
 21 november 2020
 Aanvang 13.00 uur
 Online via Zoom
 
 De hondenneus is een fascinerend zintuig: honden ruiken vele malen beter dan wij mensen en de hondenneus is zo ontworpen dat er minuscule hoeveelheden geur kunnen worden waargenomen, sporen kunnen worden gevolgd en zelfs de stemming van andere individuen kan worden geroken. In deze lezing van ca. 2,5 uur leer je alles over hoe de neus van de hond werkt, wat de invloed van geur is op het gedrag van honden en wat de voordelen van neuswerk zoals speuren en detectie zijn, onder andere voor honden met gedragsproblemen.

De lezing wordt gegeven door de gediplomeerde gedragstherapeuten Linda Vermaas en Miriam Eijgenstein. Zij hebben in 2018 Kenniscentrum Argos opgericht van waaruit zij lezingen en seminars geven. Op hun website zijn tevens artikelen, e-books en video’s over hondengedrag te vinden. In 2020 zijn zij de Argos Scentwork Academy gestart, van waaruit speur- en detectielessen worden gegeven op alle niveaus. Ook is er een webshop waar je allerlei neuswerkmaterialen kunt vinden.
 
  Inschrijven is niet meer mogelijk

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­