Bijscholing verbeteren trainingvaardigheden van de kynologisch instructeur
De eerste groep deelnemers was zeer positief over de workshop! We organiseren deze workshop op 3 en 4 september nogmaals voor de kynologisch instructeurs die hun kennis over trainen en opvoeden willen verbreden en verdiepen.
Doel van de bijscholing
Als gediplomeerd kynologisch instructeur kom jij tot een hoger niveau van training en beschik je over extra vaardigheden om jouw cursisten en hun honden weer een stapje (of meer) verder te helpen.
Inhoud bijscholing
Op beide dagen starten we met een kort theorieblokje over hoe je met succes jouw trainingsdoelen kunt bereiken.
Daarna gaan we praktisch aan de slag met wat je als deelnemer + hond verder wilt uitdiepen. Voorbeelden: een dummy of blok halen/terugbrengen/loslaten, sorteren, posities tijdens het volgen, blijf, de beloning afbouwen…
Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en wat voor de ene hond werkt, hoeft dat voor de andere niet te doen. Door te kijken naar individuele combinaties, ga je aan het einde van de workshop met een rugzak vol ideeën richting jouw cursisten.
Voor wie?
Vanuit alle takken van de hondensport ben je welkom, mits je gediplomeerd kynologisch instructeur bent. Daarnaast dien je lid te zijn van O&O.
Er zijn 6 plaatsen voor deelnemers met hond en 8 plaatsen voor deelnemers zonder hond. Mocht er veel belangstelling zijn, dan kunnen we een extra workshop inplannen.
Door wie?
De workshop wordt verzorgd door Bianca van Gils. Ze is docent voor de opleiding kynologisch instructeur (KI). In 2018 werd ze Nederlands kampioen FCI Obedience en regelmatig volgt ze internationale seminars over trainingstechnieken. Haar hart ligt bij de praktijk.
Cursusduur en -prijs, accreditatie
De tweedaagse workshop met hond kost € 200,-
De tweedaagse workshop zonder hond kost € 150,-
De sheets (theorieblok), koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
Je krijgt een bewijs van deelname.
Accreditatiepunten zijn toegekend door Raad van Beheer: Categorie A 45 punten.
Extra informatie
Neem je deel met hond? Houd er dan rekening mee dat de hond alleen de trainingshal in mag op het moment dat je met jouw hond het gekozen onderdeel uitdiept bij de docent. Dit om een zo optimaal mogelijke leeromgeving voor de hond te bieden.
Op momenten dat de hond niet ingezet wordt, mag hij/zij in de auto wachten of in een meegebrachte bench aan de zijkant van de hal verblijven.
Aanmelden en wijze van betalen
Zet alvast het digitale bewijs van jouw diploma KI of je inschrijving bij de RvB/SPPD klaar om te kunnen verzenden naar
Aanmelden doe je eenvoudig via 'Mijn O&O' (hulp nodig? Klik hier)
Plaatsing gebeurt op volgorde van binnenkomst van aanmelding.
Jouw factuur kun je vinden in 'Mijn O&O' zodra jij je aangemeld en betaald hebt.
Cursusdata
Zaterdag 3 en Zondag 4 september 2022
Cursustijden zijn van 9.30 tot 16.00 uur.
Cursuslocatie
Dogcenter, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk www.dogcenter.nl