­

logo O&O

logo O&O

Afbeelding van paspoort

 

Door Michel Berendsen eigenaar en instructeur Zwerfhondenschool

Zaterdag 21 mei
ALV 12.00 uur
Lezing 14.00 – 17.00 uur
Locatie Hotel Schimmel in Woudenberg

Deze lezing is voor de leden van O&O gratis.
Niet leden betalen €15,-
Honden uit het buitenland hebben een andere achtergrond dan honden uit een nestje van een fokker. Zij en hun begeleiders hebben vaak ook andere behoeften. Terwijl sommige buitenlandse honden en hun begeleiders in eerste instantie prima in een puppygroep passen, zijn er ook honden waarbij dat niet de beste optie is. Hoe bied je als hondenschool het beste voor de buitenlandse hond en begeleider?

En hoe en wanneer verwijs je door? Waar moet je extra op letten? En hoe ga je om met een extreem angstige hond? Hoe bewaak je het welzijn van hond en begeleider? In deze lezing komen deze vragen aan bod.
Michel Berendsen, zelf eigenaar van een Roemeense hond, gediplomeerd kynologisch instructeur en oprichter van de Zwerfhondenschool deelt zijn kennis en ervaringen. In deze lezing worden meningen over het al dan niet adopteren van buitenlandse honden achterwege gelaten. Waar het om gaat, is dat we begeleiders van een buitenlandse hond de beste hulp bieden.


Aanmelden?

Als lid doe je dat eenvoudig via 'Mijn O&O' (hulp nodig? Klik hier)
Geen lid? Meld je hier aan

Accreditatiepunten zijn aangevraagd.

Waar wij voor staan

Duim omhoog
Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering.

 

Praktijkoefening zit
Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen.

 

Diverse handen
Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen.

 

hondenneus
Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Vergrootglas
Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Schakels
43 jaar ervaring!
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd. O&O is een door het CKI (RvB) en SPPD geaccrediteerd opleidingsinstituut.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

Opleiding Kynologisch Instructeur erkend door:

erkenningen RvB en SPPD

­