­

logo O&O

logo O&O

Elian Hattinga van 't Sant

O&O organiseert op 20 november aanstaande een online lezing: 
Hondenkennis 2.0 
door Dr. Elian Hattinga van 't Sant


Ontmasker verouderde ideeën en er gaat een wereld voor je open!

Onze kennis over honden, hun emoties en gedrag groeit voortdurend. Toch blijven veel verouderde en achterhaalde ideeën en wetenschappelijke inzichten invloed uitoefenen op ons huidige begrip. Dit geldt bijvoorbeeld voor onderwerpen zoals genetica, dominantie, de angstfase, en onze methoden van hondentraining. We nemen gemakkelijk ideeën van elkaar over, waardoor nieuwe inzichten vaak overschaduwd worden door hardnekkige verhalen die telkens weer opduiken. 

 

Maar waar komt onze hondenkennis vandaan, en hoe kun je leren om deze op de juiste waarde te schatten? Welke nieuwe inzichten zijn tot nu toe onderbelicht gebleven doordat de oude ideeën blijven circuleren? Tijdens deze online lezing neemt Elian je mee op een spannende reis van oud naar nieuw, en helpt je om een beter begrip te krijgen van de denkbeelden achter onze kennis over honden.   


Schrijf je nú in, ontmasker verouderde ideeën en er gaat een wereld voor je open!

Over de spreker: 
Dr. Elian Hattinga van 't Sant studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In 2011 behaalde zij het postgraduaat diploma Toegepast Diergedrag aan de Katholieke Hogeschool St. Lieven in België. En onlangs promoveerde zij op de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van het 'dominantiemodel' en de toepassing daarvan bij wetenschappelijk onderzoek naar het gedrag van dieren, met name wolven, honden en apen. 

  • De lezing is online op woensdag 20 november 2024 van 19.00 - 22.00 uur
  • Accreditatie is aangevraagd bij CKI, NVGH en SPPD.
  • De lezing is door de SPPD gewaardeerd met 3 punten
  • De NVGH geeft 2 PE punten voor de lezing
  • Bewijs van deelname ontvang je per mail.
  • Voor leden is de lezing gratis (via Mijn O&O)
  • Niet-leden betalen € 15,00. (Inschrijven kan hier)

Waar wij voor staan

Duim omhoog
Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering.

 

Praktijkoefening zit
Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen.

 

Diverse handen
Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen.

 

hondenneus
Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Vergrootglas
Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Schakels
43 jaar ervaring!
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd. O&O is een door het CKI (RvB) en SPPD geaccrediteerd opleidingsinstituut.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

Opleiding Kynologisch Instructeur erkend door:

erkenningen RvB en SPPD

­